به گزارش ميراث آريا(CHTN) و به نقل از واحد خبر روابط عمومي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، \"‌قاسم کاظمي\"‌ معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي استان مرکزي با بيان اين مطلب گفت:‌ دومين بازاچه صنايع‌دستي استان پس از مرمت و بازسازي بناي قديمي \"‌آب انبار بلور\" گشايش مي‌يابد.

وي، قدمت اين بنا را مربوط به دوره قاجاريه دانست و گفت:‌ بناي مذکور 400 متر مربع مساحت دارد که مي‌تواند مکان مناسبي براي برپايي اين بازارچه باشد.

اين مقام مسئول با اشاره به اينکه شهرستان تفرش قطب مسگري چکشي است، افزود: هم‌اکنون 5 کارگاه در اين شهرستان فعال هستند.

کاظمي اظهار داشت: نياز به \"علامت\"‌ و \"زره\" براي مراسم تعزيه‌خواني که يکي از نمايش‌هاي سنتي و مرسوم تفرش است سبب شد مردم براي تهيه اين ابزار به هنر مس روي بياورند.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي استان مرکزي در خصوص اعتبارات راه‌اندازي اين بازارچه نيز گفت:‌ از بودجه شهرستان 100ميليون ريال به اين امر اختصاص يافته و در صورت نياز از دستگاههاي ديگر کمک مي‌گيريم.

وي اظهار اميدواري کرد: با آغاز به کار اين بازارچه جايگاه مناسبي براي ارائه محصولات صنايع‌دستي هنرمندان و صنعتگران استان ايجاد شود.

بنابراين گزارش، آب انبار بلور تفرش در تاريخ 23 مرداد ماه 78 به شماره 2336 در فهرست‌ آثار ملي ايران به ثبت رسيد.اين بنا در دوره قاجاريه به همت ميرزاحسين وزير ملقب به بلور از افراد خير تفرش در محله زاغرم شهرستان‌ تفرش‌ احداث شد.
114


انتهای پیام/

کد خبر 1386081427